Dr. R.C. Sproul alapítója és elnöke a Ligonier Ministries-nek, ami egy nemzetközi keresztyén oktatói-tanítványozói szolgálat, melynek székhelye Orlando, Florida [U.S.A.]. Társlelkésze a Sanford-i [Florida] Saint Andrew’s Chapel-nek, rektora a Reformation Biblie College-nek, és ügyvezető-szerkesztő a Tabletalk magazinnál.

A Ligonier Ministries 1971-ben indult, Ligonier Valley Study Center-ként, Ligonier-ben, Pennsylvaniában. Annak érdekében, hogy hatékonyabban tudja kiszolgálni a megnövekedett érdeklődést R. C. Sproul tanításai és egyéb oktatási anyagk iránt, a Ligonier Valley Study Centert átköltöztették Orlando-ba [Florida] és átkeresztelték.

rym.pngDr. R. C. Sproul tanításait a  Renewing Your Mind with Dr. R.C. Sproul [Az értelmed megújítása Dr. R. C. Sproullal] rádióműsorban lehet meghallgatni, melyet az Egyesült Államokban több száz, világszerte pedig több, mint negyven rádó sugároz. Dr. Sproul több, mint háromszáz előadás-sorozatot tartott, és több, mint nyolcvan video-sorzatot készített, olyan témákban, mint például filozófiatörténet, teológia,
Biblia-tanulmányozás, apologetika és keresztyén élet.

hol01bp.jpgTöbb tucat cikket publikált különböző evangelikál kiadványokban, konferenciákon, templomokban és iskolákban tartott előadást szerte a világon, és több, mint kilencven könyvet írt, többek közt, a  The Holiness of God [Isten szentsége], Faith Alone [Egyedül a hit], és Everyone’s a Theologian [Mindenki teológus]. Aláírta az 1978-as Chicagoi Nyilatkozatot a Biblia tévedhetetlenségéről, és írt hozzá egy kommentárt, Explaining Inerrancy [A tévedhetetlenség magyarázata] címmel [ez a kiadvány ma már Can I Trust the Bible? (Bízhatok a Bibliában?) címmel jelenik meg]. Főszerkesztője továbbá a The Reformation Study Bible-nek, melynek korábbi neve a The New Geneva Study Bible.

rsb11bh_slipcase.jpgDr. Sproul 1939-ben született Pittsburgh-ben [U.S.A.], a Westminster College-ben, a Pittsburgh Theological Seminary-n, a Free University of Amsterdam-on, és a Whitefield Theological Seminary-n szerzett végzettségeket és különböző főiskolákon és szemináriumokon tanít, mint például a Reformed Theological Seminary, Orlando-ban. Beiktatott oktatój továbbá az amerikai Presbiteriánus Egyházban [PCA].

Magyarul megjelent művei:

A Szentírás megismerése
A tévedhetetlenség magyarázata
A keresztyén hit alapigazságai