B.A., Los Angeles Pacific College
M.Div., Talbot Theological Seminary
Litt.D., Grace Graduate School
D.D., Talbot Theological Seminary

John MacArthur a Grace Community Church (Sun Valley, Kalifornia) pásztor-tanítója, író, előadó, a The Master’s College and Seminary elnöke, és a Grace to You egyik tanítója.

1964-1966-ig dr. MacArthur társlelkészként szolgált a Calvary Bible Church-nél, (Burbank, Kalifornia) és 1966-1969-ig tantestületi tag volt a Talbot Theological Seminary-n, ahol kitüntetéssel doktorált.

1969-ben a Grace Community Church-höz került. A szószéki szolgálatai folyamán hangsúlyos a versről-versre haladó alapos bibliamagyarázat, különös tekintettel minden szakasz történeti és  nyelvtani hátterére. Dr. MacArthur vezetése alatt a Grace Community Church két vasárnap-délelőtti istentisztelete is megtölti a 3000 férőhelyes  gyülekezeti templomot.

1985-ben dr. MacArthur a The Master’s College (korábban Los Angeles Baptist College) elnöke lett Santa Claritában (Kalifornia). 1986-ban megalapítja a The Master’s Seminary-t, melynek doktori iskolája elkötelezett abban, hogy teljes állású lelkészeket és misszionáriusokat képezzen.

Dr. MacArthur szintén elnöke  és tanítója a Grace to You-nak. Az 1969-ben alapított Grace to You egy nonprofit szervezet,  mely kiadja, szerkeszti és terjeszti MacArthur könyveit, DVD-it, illetve megjelenteti a Grace to You, Portraits of Grace és a Grace to You Weekend rádióadásokat. Közel 12 millió kiadványt értékesítettek ezidáig, illetve több, mint 1000 különböző study-guide-ot publikáltak.

Mióta 1988-ban dr. MacArthur megjelentette első bestseller-ét „The Gospel According to Jesus” címmel, több, mint 150 további művet írt, amelyek pedig a Grace to You-n és egyéb könyváruházakon keresztül több millió példányban keltek el világszerte.

Dr. MacArthur és felesége, Patricia Dél-Kaliforniában élnek és négy gyermekük és 13 unokájuk van.

Magyarul is megjelent művei:

Harc a kezdetért
Biblikus lelkigondozás
Isten terve gyermekeink nevelésére